Одбележување на Европскиот ден на јазиците

📣Забележан ЕП Ден на јазиците на 26.09.2022 година од учениците и наставниците на ОУ„Димитар Миладинов“-Скопје.
🇪🇺 Низ цела Европа, 700 милиони Европејци застапени во 46 земји-четврток на Советот на Европа се охрабрени да учат повеќе јазици, на која било возраст, во и надвор од училиште.
📣Убеден јазичната разноликост е алатка за постигнување на интегрирано меѓукултурно разбирање и клучен елемент во богатото културно наследство на нашето континент, дека Советот на Европа ја промовира повеќејазичноста во цела Европа.
🇪🇺По иницијатива на Советот на Европа, друг ден на јазиците, од 2001 година, се слави секоја година на 26ти Септември – заедно со Европската комисија.
Нашето училиште секоја година Французинот го има овој настан со поддршка од  францускиот институт во Скопје – Institut français de Skopje 🇫🇷
врска – https://fb.watch/fVrEQdc4yp/

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Назад До Горе