Македонска прочка – Руска масленица

Прости ми! – Нека ти е простено!

На 1. март 2014 година во ООУ Димитар Миладинов, Општина Центар – Скопје традиционално се одржа манифестацијата со која се навести доаѓањето и празнувањето на празникот Прочка – Масленица, еден од најубавите празници во христијанскиот свет. Уживавме во фолклорот и обичаите на двете блиски култури – македонската и руската.

Галерија
——————

{gallery}maslenica{/gallery}

 

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Назад До Горе