ОУ „Димитар Миладинов“ со најмногу добитници на стипендии

Стипендии за најдобрите центарски ученици

Градоначалникот на општина Центар, Андреј Жерновски денеска, на најдобрите и најталентирани ученици во основните училишта во Центар им додели стипендии.

Ова, рече Жерновски, е прв пат општината да го вреднува на вистински начин трудот и талентот на учениците.

“Општина Центар и јас како градоначалник особено внимание посветуваме на грижата и образованието на младите, сакаме да ги поттикнеме младите и талентираните ученици. Овие средства знаеме дека засега се скромни, но ова ќе стане традиционални и продолжуваме и во наредните години – со максимална поддршка и повисоки средства“, изјави градоначалникот на општина Центар Андреј Жерновски.

Висината на стипендијата е 2000 денари/месечно, додека за ученичката од основното училиште “Димитар Миладинов“, Ивана Здравкова, која поради големиот број добиени награди на разни натпревари и манифестации, ќе добива стипендија во висина од 2500 денари/месечно.

Еве кои ученици добија стипендии:

ООУЈ.Х. Песталоци

1.     Караева Ева

2.     Зрмановска Јана

3.     Јанкуловска Елена

ООУ Гоце Делчев

1.     Гоџиров Александар

ООУ Коле Неделковски

1.     Синадиновска Софија

2.     Шалева Ана

ООУ Св. Кирил и Методиј

1.     Петковска Матеја

2.     Идавер Амза

3.     Миливојевиќ Марко

4.     Цветковска Мелани

 

ООУДимитар Миладинов

1.     Данчевски Гораст

2.     Мишева Деспина

3.     Аврамоска Ивана

4.     Дучевска Теодора

5.     Јовеска Ангела

6.     Методиевски Марио

7.     Мицоска Исидора

8.     Ташковска Матеа

9.     Фидановски Мартин

10.   Здравкова Ивана

Превземено од официјалната страна на ОПШТИНА ЦЕНТАР – СКОПЈЕ

Begin typing your search term above and press enter to search. Press ESC to cancel.

Назад До Горе