12 Април-Светски ден на космонаутиката

Светскиот ден на космонаутика се одбележа во нашето училиште со повеќе активности,реализирани од учениците кои проектно го изучуваат рускиот јазик:

-ликовен натпревар на ученици од 1 до 5 одделение,

– рецитирање стихотворби и пеење песни за космонаутиката и за првиот космонаут Јуриј Гагарин

-положување цвеќе на споменикот на Јуриј Гагарин,придружено со краток рецитал.