Денот на жената 8ми март

По повод денот на жената 8ми март во ООУ „Димитар Миладинов“ – Скопје, Центар по предметот Мултикултурни работилници, наставничките Соња Дракуловска Богдановска и Маја Јакимовска, заедно со учениците од 6тите одделенија ,изработија честитки и цвеќиња од хартија кои учениците од 6а одделение ги поделија на случајни минувачи- припаднички на понежниот пол.Целта на оваа работилница беше да научиме да споделуваме внимание и почит на овој ден,да научиме за правата на жената и колку е нејзината улога важна за овој свет🌷🎁❤️🎀

Насмевките и среќата на овие жени беа знак за нашата успешна мисија 💯

Но и еден маж кој побара сам од нашите цвеќиња да ја израдува неговата жена 😉🌷

Среќен 8ми март 💐