Натпревар во изразно читање на поезија од руски писатели

На 18.3.2023 година во нашето училиште се одржа натпревар во изразно читање на поезија од руски писатели, во рамките на меѓународен литературен конкурс каде што учествуваат сите заинтересирани од целиот свет. Поводот за овој конкурс е 21Март -светски ден на поезијата.

Организатор на овој настан е наставничката по руски јазик Елена Демчиќ,во соработка со Лидија Паневска,наставник по македонски јазик во нашето училиште.Горди сме на освоените награди.Наградени

ученици:

  • Калина Анчева 5б одд- 2 награда
  • Даниел Видиновски 5 б одд.-3 награда

Пофалени:

  • Фани Проја 5б
  • Лана Сековска 5б
  • Максим Малјановски-Арнаудовски, 5б
  • Јована Џиковска 5а