Меморијален турнир во баскет 3х3 U15

На денешниот меморијален турнир во баскет 3х3 U15 во спортската сала на основното училиште ,,ООУ Киро Глигоров” организиран во чест на прерано згаснатиот живот на ученикот Лука Кртов ,нашите ученици го освоија второто место во конкуренција од 8 основни училишта во Општина центар Скопје .

Ученици кои земаа учество од нашето училиште се :

Лука Гацевски,Филип Алексовски,Теон Бошковски,Марио Тодоровски и Дино Беговски.

Ментори :Јован Миловски

Татјана Илиевска