Филип Недев црн појас, први дан.

Филип Недев е ученик во четврто одделение во ООУ ,,Димитар Миладинов“ Скопје.

Роден е на 09.05.2014 година. Потекнува од спортско семејство, каде што карате спортот традиционално се пренесува од колено на колено, почнувајќи од неговиот дедо, па татко, а сега и Филип, кој што веќе 5 години активно се занимава со карате спорт и учествува на домашни и меѓународни натпреварувања.

Филип е носител на црн појас, први дан.

2022 год. – Балкнски шампионат – Крушевац, Србија
1 Место, Ката поединечно
2 Место, Кихон Кумите
2022 год. – Европско првенство – Римини, Италија
1 Место, Ката поединечно
2 Место, Кихон Кумите
2022 год. – Светско Првенство – Скопје, С.Македонија
1 Место, Ката поединечно
1 Место, Кихон Кумите
2 Место, Ката екипно
2023 год. – Меѓународен турнир ”Tomic Open” – Крушевац, Србија
1 Место, Ката поединечно
1 Место, Кихон Кумите
3 Место, Ката тим
2023 год. – Балканско првенство – Скопје, С.Македонија
1 Место, Ката поединечно
1 Место, Кихон
1 Место, Ката тим
2023 год. – Светски Куп – Неа Мудања, Грција
1 Место, Ката поединечно
1 Место, Кихон Кумите
1 Место, Кихон
1 Место, Ката тим
2023 гог. – Светско првенство – Лублин, Полска
1 Место, Ката поединечно
1 Место, Кихон Кумите
2023 год. – Европско првенство – Ново Место, Словенија
1 Место, Ката поединечно