Драмската претстава ,,Силјан Штркот-Шанца “

На ден 20.02.2024 учениците од 6то до 9 то одделение од ООУ „Димитар Миладинов“ – Скопје, Центар имаа можност да ја погледнат драмската претстава ,,Силјан Штркот -Шанца “ на малата сцена во МНТ, како дел од наставната програма по предметот македонски јазик во организација на наставничката по македонски јазик Соња Д.Богдановска .