Државен натпревар – Француски јазик – изразно читање

На државниот натпревар по изразно читање 2024, организиран од Француски институт во Скопје – Institut français de Skopje, одржан на 16.03.2024г. во Кинотека на РСМ, ученичката Мила Митровска од VII в одделение го освои второто место. Честитки за ученичката и честитки за наставничката-ментор Зорица Ајановска

Прекрасниот амбиент за време на финалето на #CONCOURSDELALECTURE2023

За повеќе информации на слениот линк