Посета швајцарската амбасадорка Вероник Хулман

📣Во рамки на месецот на Франкофонијата,

швајцарската амбасадорка Вероник Хулман размени мислења и идеи со учениците од 9-тите одд. на ООУ „Димитар Миладинов“ – Скопје, Центар во Скопје.

🇨🇭Повеќејазичноста и културната разновидност на Швајцарија беа во центарот на размената, како и вредностите што ги допринесува Франкофонијата, особено демократијата, човековите права, мирот и образованието.

🇨🇭🇲🇰Амбасадорот го истакна квалитетот на односите што постојат меѓу Швајцарија и Северна Македонија изградени особено благодарение на дијаспората, развојната програма, одличните дипломатски односи и заедничките вредности што ги бранат двете земји. Амбасадорот на Швајцарија ги охрабри учениците да го практикуваат францускиот јазик без разлика на нивното ниво.

Да се ​​осмели да зборуваш е клучен елемент за учење јазик и отворање кон светот.