Пожарникарски крос натпревар ,,Пожарко 2024″

На ден 20.05.2024 год. се одржа традиционален пожарникарски крос натпревар ,,Пожарко 2024″ организиран од страна на противпожарен сојуз на Град Скопје во соработка со Општина Центар.
На кросот учествуваа ученици од сите основни училишта на градот Скопје во конкуренција машки 500 метри и женски 400метри.

Нашите ученици постигнаа високи резултати и во двете категории.

Машки 500 метри :
Прво место Сергеј Малјановски
Второ место Марко Димитров

Женски 400 метри
Трето место Марта Димковска

Одговорен наставник:Јован Миловски