Натпревар во кошарка

Во организација на федерација на училишен спорт во Општина Центар се одиграа натпреварите во кошарка за ученици од 6/7 одделение. Натпреварите се одиграа во спортската сала на ООУ 11 Октомври,учествуваа 6 екипи поделени во 2 групи.

Нашето училиште предводени од наставникот по физичко и здравствено образование Јован Миловски учествуваше со две екипи каде постигнаа високи резултати и во двете групи и на крај се сретнаа во финале каде што ПОБЕДНИК беше екипата на ��ООУ „Димитар Миладинов“ – Скопје, Центар.🌟

Честитки и за второпласираната екипа за прикажаната борбеност и тимска соработка!