Државен натпревар по математика

📣На 11.05.2024 год. се одржа Државниот натпревар по математика, на кој учениците од VI,VII, VIII и IX одделение ги постигнаа следните резултати:

  • 🥇Јоана Саламовска VI одд- прва награда
  • 🥉Дафина Гечева VI одд – трета награда
  • 👏Ина Пауновска VII одд – пофалница
  • 🥇Филип Хаџи Велков VIII одд -прва награда
  • 🥉Лука Ангелковски VIII одд – трета награда
  • 🥉Јордан Соколовски VIII одд – трета награда
  • 👏Ангел Мукоски IX одд – пофалница
  • 🍀Лука Пауновски IX одд – учество

🌟🌟🌟🏆Ученикот Филип Хаџи Велков VIII одд е прогласен за државен првак. 🏆🌟🌟🌟

На 5.06 2024 год. се одржа Јуниорската Македонска математичка олимпијада на која ученикот Филип Хаџи Велков освои сребрен медал.

🥈🥈🥈Честитки за нашиот ученик Филип Хаџи Велков👏👏👏

Честитки за постигнатиот успех на сите ученици!!!👏👏👏