Како се создава и илустрира детското списание “Другарче”

📣Денес во нашето училиште ООУ „Димитар Миладинов“ – Скопје, Центар во паралелката 2а беше одржана работилница на тема ” Како се создава и илустрира детското списание ” Другарче “”.

Гости во нашето одделение беа уредничката и илустратор Сузана Томовска, поетесата Вера Андон и поетот Наум Попески кои не водеа по патот на создавањето , пишувањето и уредувањето на ова детско списание .

Си поминавме прекрасно.🌟🌟🌟