Регионален натпревар по биоогија

На 11. Општински натпревари одржани на 29.март 2024 год., учествуваа 770 ученици од 165 училишта и 57 општини.
Процентите на освоените бодови се во однос на максимално освените бодови во оваа категорија (42 бодови)

За постигнатиот успех на овие натпревари доделени се награди:

 • од 71 – 100% – Прва награда
 • од 55 – 70% – Втора награда
 • од 41 – 54% – Трета награда
 • од 35 – 40% – Пофалница

Ментор: Марија Насковска

9 одд

 • Надја Димитрова II награда
 • Лара Јанков II награда
 • Бајрамша Елмазова Пофалница
 • Ивана Максимоска Пофалница

8 одд

 • Јордан Соколовски I награда
 • Огнен Трпески II награда
 • Лена Макревска II награда
 • Теона Пачемска III награда
 • Елена Ивановска Пофалница

7 одд

 • Мила Митровска II награда
 • Стефан Маневски II награда
 • Марко Бојковски II награда
 • Гоце Наумовски III награда
 • Ева Симоновска III награда
 • Бора Феревска Пофалница
 • Софија Христовска Пофалница
 • Ања Ковачев Учество

Останатите учесници добија потврда за учество

Честитки за остварениот успех на учениците и менторите!