Mеморијален турнир во баскет 3х3 U15 Лука Кртов

На ден 21.05.2024 год. се одржа меморијален турнир во баскет 3х3 U15 во спортската сала на основното училиште ,,ООУ Киро Глигоров” организиран во чест на прерано згаснатиот живот на ученикот Лука Кртов ,нашите ученици го освоија второто место во конкуренција од 8 основни училишта во Општина центар Скопје .

Ученици кои земаа учество од нашето училиште се :
Марио Тодоровски,Александар Палазов,Николај Дечков,Леон Кузмановски и Марин Поповски.

Одговорен наставник:Јован Миловски