Светскиот Ден на книгата

На ден 23 април по повод Светскиот Ден на книгата учениците од ООУ „Димитар Миладинов“ – Скопје, Центар со наставничките по македонски јазик Соња Д. Богдановска и Митра Цилевска го посетија Саемот на книга 2024 кој се одржа во Спортскиот центар “Борис Трајковски”.

Пораката која сакаме да ја испратиме до младите генерации е дека:
“Читањето е моќ , а книгата е прозорец кон светот.”

Нека ни е Честит Денот на книгата 📚👩‍🏫